Wil je je vitaal en evenwichtig voelen in lichaam en geest?

Daar zeg je toch ja op? Maar soms lijkt je lijf niet mee te werken en blijf je klachten houden waarvan je de oorzaak niet kunt achterhalen. Wat dan?

Misschien denk je niet meteen aan voeding. Toch kan dit grote invloed op je gezondheid en vitaliteit hebben. Chinese voedingsadviezen, als onderdeel van een holistische aanpak, gecombineerd met de reguliere gezondheidszorg en Chinese kruiden, kunnen een positief effect hebben op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Moet je dan vegetarisch gaan eten of juist niet? Veganistisch of juist niet? Dat hangt ervan af.

Gezond eten is voor iedereen anders. Om erachter te komen wat voor jou werkt, hanteer ik de Chinese kijk op klachten. Die is anders dan de Westerse. Geen symptoombestrijding, maar jouw persoonlijke DNA als uitgangspunt. Genetische aanleg, spijsvertering en immuunsysteem zijn bij ieder mens anders. Als je klachten hebt, vraagt dat dus om een individuele aanpak.

Als je fysieke of mentale klachten krijgt, is dat een signaal van je lichaam dat er iets niet in balans is. Vaak komt dat door stress. Die hoeft niet altijd merkbaar te zijn. Voeding – zeker de bewerkte voeding die je tegenwoordig in de supermarkt koopt, met veel E-nummers, suiker en transvetten – kan een stressreactie in je lichaam veroorzaken. Met als gevolg klachten als allergieën, intoleranties, vermoeidheid, burn-out, hormonale onbalans, breinklachten, schildklierafwijkingen, huidproblemen, spijsverteringsproblemen en verminderde vruchtbaarheid.

Het goede nieuws is dat ze ook weer omkeerbaar zijn. Als je voeding eet die op jou afgestemd is, herstel je het zelfherstellend vermogen dat je van nature hebt. Je lichaam en geest komen weer in balans en de klachten verdwijnen. Een kleine ingreep in je voedingspatroon kan al grote resultaten geven.

Wil jij de regie over je eigen lichaam weer terug in handen nemen? Bel me voor een afspraak. Samen met jou kijk ik naar wat er beter kan, je wensen en je voedingspatroon. Met voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese voedingsleer brengen we de balans terug in lichaam en geest. Geen dieet, maar balans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *