Qigong is een vorm van bewegen volgens de Chinese geneeswijze. Qigong reduceert stress, verhoogt vitaliteit en bevordert de gezondheid. Het is als het ware mindfulness in beweging; het geeft ontspanning en bouwt vitaliteit op. De beoefening van qigong zorgt voor een betere stressbestendigheid en meer veerkracht.

Voorkom ziekteverzuim

Corona maakt die mentale en fysieke veerkracht weer actueler dan ooit. Hoewel thuiswerken vanuit veel oogpunten een zegen is, ontstaan er ook fysieke en mentale klachten door. Mensen voelen zich geïsoleerd, werken in verkeerde houdingen aan meubilair dat niet geschikt is om een hele dag in of aan te zitten. Dat kan een oorzaak voor meer ziekteverzuim. En dat in een tijd dat de zorgsector al zo overbelast is. Gelukkig zijn klachten makkelijk verhelpen en te voorkomen met eenvoudige oefeningen die bijna iedereen kan doen.

Verschillende oefeningen voor verschillende effecten

Er zijn bijvoorbeeld oefeningen om goed door te slapen, om de bloeddruk te verlagen, stress te reduceren, een vol hoofd leeg te maken, de bloedsuikerspiegel te reguleren en om RSI, schouder- en nekklachten te voorkomen of te behandelen. De oefeningen zijn los uit te voeren, en hebben elk een andere uitwerking in het lichaam.

Bekijk hier een voorbeeld van een oefening.