Dat stress veel invloed heeft op gezondheid en vitaliteit van mensen, is inmiddels wel bekend. Intoleranties, prikkelbare darmsyndroom, vermoeidheid, buikpijn, opgeblazen buik, winderigheid, snel verouderen, hormonale disbalans, blaasontstekingen. Het kunnen uitingen van stress in je lichaam zijn.

Voeding als stressfactor

De mentale oorzaken zijn vaak wel aan te wijzen, maar wist je dat voeding ook voor stress in je lichaam kan zorgen? Sommige voeding activeert de stress-as in je lichaam en brein. Dat gaat ten koste van je vitaliteit. Het welbekende emotie-eten is een gevolg van een geactiveerde stress-as. Met de juiste voeding is die disbalans weer te herstellen. De stress vermindert en je stress-ass komt tot rust.

Wat kun je verwachten van de cursus?

In deze cursus laat ik je zien hoe stress je vitaliteit beïnvloedt en wat je daar aan kunt doen, met voeding. Het gaat niet alleen om de voeding die je eet, ook om voeding voor je hart en ziel. Waar ligt je kracht en waar heb je nog wat extra’s nodig? Ook de 5 elementen die een belangrijke rol spelen in de Chinese voedingsleer komen aan bod. Die laten zien waar je nog kan voeden, zowel met eten als met mentale voeding.