Wat als je steeds met vermoeidheid kampt, dat je niet kunt doen wat je graag wilt?
Wat als je weet dat je genetisch belast bent met gezondheidsklachten die je graag wilt voorkomen of afremmen?
Wat als je steeds bepaalde fysieke klachten hebt waarbij je voelt dat ze met emotionele blokkades te maken hebben?
Wat als je meer uit jezelf wilt halen en preventief voor jezelf wilt zorgen?
Dan brengt de holistische kijk op je lichaam met voeding en bewegen wellicht uitkomst.

In je element

Vitaliteit is meer dan alleen fit zijn en je energiek voelen. Als alles klopt, zowel mentaal als fysiek, ben je in harmonie, zit je lekker in je vel en kom je in een goede flow. De spijsvertering speelt daarin een sleutelrol. Die is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de energetische, mentale, emotionele en fysieke balans in je lichaam. Het is dus belangrijk om je lichaam te voeden met voedingsmiddelen die het juiste doen voor jouw gestel. Zodat jij ‘in je element’ kunt zijn.

Zelf aan de slag met voeding die bij je past

Dat kan met de Chinese voedingsleer en de 5 elementen. De 5 elementen – hout, vuur, aarde, metaal en water – hebben een verbinding met elkaar, met organen, met fases uit je leven zoals de overgang, met hormonale veranderingen. Ze vormen de energetische verbinding waarvan de spijsvertering de spil is. Als je ze leert kennen, krijg je inzicht in waar de disbalans kan zitten en wat ertegen te doen is. Met voeding die bij jouw type past. Uiteraard is voeding heel persoonlijk. Met de inzichten uit de 5 elementenleer kun je al zelf aan de slag.

Wat kun je verwachten van de cursus?

De cursus ‘Haal meer uit jezelf’ is een praktische inleiding in de Chinese voedingsleer en de 5 elementen. Je leert welk element bij jou hoort, welke voedingsmiddelen je systeem versterken en welke je beter kunt vermijden. Met je persoonlijke profiel kun je zelf aan de slag om de harmonie in je lichaam te bereiken. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten.